Priset Grundstenen

2019 11 15 15.57.11

Grundstenen – vårt årliga hållbarhetspris!
Varje år belönar Föreningen för Hållbart byggande i Värmland ett byggprojekt som präglats av ovanligt goda hållbarhetsambitioner. En särskild jury, utsedd inom föreningen, väljer ut tre finalister bland inkomna nomineringar. Finalisterna presenteras på den årliga Grundstenen-dagen varje höst, och en av dem koras som vinnare. Projekten kan handla såväl om nybyggen som om ombyggnader. Allt från energiprestanda och materialval till samhällsplanering och sociala aspekter kan ingå i juryns bedömning.

Priset utgörs av en liten statyett gjord av slaggsten från Borgvik och trä från en dessvärre riven ekonomibyggnad av mycket gammalt datum.

2019 11 15 11.55.30

Välkommen att föreslå kandidater!

Du är välkommen att närsomhelst på året föreslå byggnadsobjekt som du tycker skulle passa för utmärkelsen Grundstenen. Mejla uppgifter om vilket objekt du avser och beskriv dina argument för varför objektet ska nomineras. Lägg till relevanta kontaktuppgifter m m. Mejlet skickar du till grundstenen@hbvarmland.se

Tidigare års vinnare

2019: BRF Tuggelite, 35-årsjubilerade ekobyn i Karlstad.

2018: Karlstads kommun för byggprojektet Lotsens förskola. Övriga finalister: Arvika kommun med byggprojektet Galaxens förskola och Klövern med byggprojektet kvarteret Skeppet i Karlstad.

2017: Munkfors kommun för byggprojektet Lillmunkens förskola. Övriga finalister: Säffle kommun med byggprojektet Plogvägens gruppbostad och Karlstad kommun med byggprojektet Stockfallets gruppboende.

2016: Hammaröbostäder för energiprojekt Lillängen på Hammarö. Övriga finalister: Stiftelsen Karlstadshus för Energiprojekt Våxnäs och Landstingsfastigheter för nybyggnationen Nya operationshuset.

2015: Landstingsfastigheter för ombyggnationen av Neonathalavdelningen på Centralsjukhuset. Övriga finalister: Kils kommun med nybyggnationen av Mons Backe förskola och Årjängs kommun för nybyggnationen av Nordmarkens skola.

2014: Karlstads kommun för Hagaborgsskolan. Övriga finalister: Karlstads kommun för nybyggnationen av Alsters förskola och Sunne kommun för nybyggnationen av Hasselbols förskola.

2013: Sveaplan Fastigheter i Grums, för renoveringen av centrumfastigheten i Grums. Övriga finalister: Kils kommun för nybyggnationen av förskolan Skogsgläntan och Karlstads Bostads AB för nybyggnationen Sjögången.

Juryns kontaktperson

Juryn nås enklast genom att skicka mail till juryns kontaktperson via grundstenen@hbvarmland.se