Tillsammans bygger vi framtiden!

2019 12 04 09.28.09 1

Det är fullsatt i början av december 2019 på Karlstad CCC när ecoINSIDE kör en informationshalvdag tillsammans med föreningen Hållbart byggande i Värmland, Energikontoret Värmland och Fastighetsägarna, då intresset är stort för hållbart byggande. 

2019 12 04 09.34.29 1

Johan Nuder, ICHB

Johan Nuder från ICHB (Informationscentrum för hållbart byggande) berättade om hur de kan hjälpa till i byggprocessen med nya kontakter, bra hållbara exempel och hur du kan bidra med idéer till fortsatt hållbart byggande!

2019 12 04 09.33.58

Ann-Sofie Granzell, CirEko

Därefter följde  Ann-Sofie Granzell med intressant information om hur vi alla, från kunder till leverantörer, måste kroka arm och arbeta tillsammans för att kunna ställa om och fokusera på cirkulär ekonomi. Hennes filosofi är lika enkel som självklar; de som inser att cirkulär ekonomi inte bara är klimatsmart, utan även riktigt bra för affärerna, de är vinnarna. Ann-Sofie är  grundare och ordförande i CirEko,  näringslivets arena för cirkulära affärer.

BRF Tuggelite

Björn Jonasson, ToolBob  följde upp diskussionerna med några handfasta exempel och berättade om hur vi idag kan bygga bra  och energieffektiva belysningslösningar som både ger ett bättre inomhusklimat,  är bättre för miljön och ger lägre totalkostnader. Björn följdes av ett riktigt gott exempel i Lars Nilssons presentation av årets Grundstenen-vinnare BRF Tuggelite, Sveriges älsta ekoby som i år fyller 35 år , vars främsta fokus, sedan första spadtaget fram till idag, varit att bygga, underhålla och leva hållbart, något man med glädje och framgångsrikt gjort i 35 år nu.

2019 12 04 09.26.30

Arrangörerna: Eva Lingwall, Energikontor Värmland, Maria Frisk, Fastighetsägarna och Per Andersson, föreningen Hållbart byggande i Värmland

Foto: Maria Fallström