Att framtidssäkra befintliga byggnader med Miljöbyggnad iDrift – en introduktion för förvaltare

Är du fastighetsförvaltare och vill veta mer om hållbarhetscertifiering av befintliga byggnader? Missa inte detta lunch-webbinarium med Sweden Green Building Councils certifieringsspecialister Amanda Axelsson och Sofia Tyvik, som ger en introduktion till Miljöbyggnad iDrift med fokus på hållbar förvaltning. 

Miljökraven för byggnader ökar och dagens förvaltare är viktiga nyckelspelare när man ska framtidssäkra det befintliga beståndet. SGBC:s egenutvecklade system Miljöbyggnad iDrift lanserades 2020 som ett svar på ökat intresse för att mäta och verifiera hållbarhet för just befintliga byggnader.

Utvecklingen sker fort och efterfrågan för handledning i hur man framtidssäkrar det befintliga beståndet ökar. Samtidigt sätter den pågående elkrisen extra press på energibesparande åtgärder. Bygg- och fastighetssektorn står idag för en femtedel av Sveriges klimatutsläpp och befintliga byggnader utgör en stor del av detta. Att hållbarhetsanpassa ombyggnation, drift och förvaltning är en förutsättning för att uppnå samhällets gemensamma miljömål, då 90 procent av Sveriges byggnader förväntas stå kvar år 2050.

Från resursoptimering och icke-kostnadsdrivande åtgärder till digitalisering — webbinariet ger en introduktion till Miljöbyggnad iDrift som ett hållbarhetsverktyg som hjälper förvaltare att driva högpresterande byggnader. Sessionen avslutas med frågestund och diskussion.

För mer information och anmälan: www.sgbc.se…

Datum

2022-02-04
Expired!

Tid

12:00 - 12:45

Platser

Digitalt